EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına girerken Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’in, 13. Cumhurbaşkanı’nın seçimine, sayılı saatler kaldı. Türk halkının senelerdir içinde bulunduğu bu karanlığın belki son bulacağı, belki de sonsuza denk karanlığa gömüleceği eşiğin önündeyiz...

Kendi vatanında, kendi toprakları üzerinde yabancı muamelesi gören, canının ülkesindeki sığınmacı kadar değer görmediği bir ülkenin vatandaşı olarak yapılacak olan bu seçimin Türk halkına aydınlık bir gelecek getirmesini can-ı gönülden istiyorum. 

ATATÜRK’ün, Türk milletinin, akıl ve bilim yolundan başka çıkar yol bulunmadığını idraki ile başlattığı kalkınma seferberliği, vefatıyla ne yazık ki duraklamış, Türk halkının, din adı altında sömürülme dönemi başlamış ve bu sömürü bugün ulaşılması zor bir zirveye çıkmıştır.  

Türk halkına senelerdir unutturulmaya çalışılan Anayasa’nın “Genel Esaslar” başlığını taşıyan Birinci Kısım’da yer alan ilk dört maddesi açık ve bir o kadar da nettir:

I. Devletin şekli 

Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. 

II. Cumhuriyetin nitelikleri 

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir. 

III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti 

Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır. 

IV. Değiştirilemeyecek hükümler 

Madde 4 – Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. 

Bir Türk vatandaşı olarak, milletimizin her bir bireyinin, oy sandığına giderken, geçen bunca seneyi göz önünde bulundurarak oy kullanmasını önemle ve şiddetle hatırlatmak istiyorum! 

15 Mayıs sabahına uyandığımızda, Cumhuriyetin yeniden doğduğu aydınlık bir geleceğin ilk adımı olmasını ümit ediyorum...

Popüler Yayınlar